uithettotaal


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


persbericht

voor de pers

P E R S B E R I C H T
uht5: “To object or not to object”

Voor een pdf-download van het persbericht
klik hier.

Op vrijdag 14 november aanstaande organiseert stichting Productiegroep Zonder de vijfde editie van het cross over-dichtfestival “Uit Het Totaal”. Net als voorgaande keren bestaat een groot deel van de avond uit een kruisbestuiving tussen tekst / gedicht en beeld en geluid. Daarna staat het iedereen vrij om het Open Podium te bestijgen, waar gewoon ‘droge tekst’ voorgedragen mag worden. Anders dan anders is deze editie de multimedia-opening van de tentoonstelling “Schweine en andere dagelijkse gebeurtenissen 40-45” van fotograaf Chris van Wierst.
Thema van het festival is deze keer “To object or not to object”. Dat roept natuurlijk, naast alle associaties met ‘objectiveren’, ‘tot object maken’ en het ‘objection’ in de rechtszaal, herinnering op aan Hamlet’s “To be or not to be”. Dat is terecht. Want evenals de beroemde woorden van de prins is het “To object or not to object” onvertaalbaar zonder een verengende interpretatie. In het kader van leut en het voetlicht geven we er toch één: “Op te treden of nietop te treden”.
(Dat is de vraag, in deze veranderende tijd van verhoogd veiligheidsrisico en economische neergang.)

Met optredens van
Tsead Bruinja, Anneke Claus, Hedwig Baartman, de raaaskalBOMfukkerz en Hora Est. Muzikale intermezzo’s worden deze avond verzorgd door Swinging Five Six Seven en Branca Leone.
Vrijdag 14 november, Oude RKZ ingang Emmastraat, zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur, toegang gratis.
Meer informatie:
www.uithettotaal.org.


________________________________________________________________
Niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Piet Oosterheerd
t.: 050 529 1795
m.: 0653 966 012
e.: piet@uithettotaal.org


Submenu


Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu